Generaal-majoor Curtis SCAPARROTTISCAPARROTTI, Curtis Michael
° 1956
Leeftijd: 53 jaar
Huidig comd van de 82nd Airborne Division

Curtis "Mike" Scaparrotti is afkomstig van Logan in Ohio. Hij is een Generaal-majoor in het Amerikaans leger, en huidig comd van de 82nd Airborne Division.

In 1978 werd Mike Scaparrotti benoemd als Onderluitenant in de infanterie, na het beëindigen van zijn militaire studies aan de United States Military Academy. Zijn eerste ervaringen als officier deed hij op als pelotons comd bij het 3 Bataljon, 325th Infantry, 82nd Airborne Division te Fort Bragg, North Carolina. Generaal-majoor Scaparrotti kent de 82nd Airborne Divison dus heel goed. In 1984 beëindigd Scaparrotti met succes de "infantry officer advanced course" in Fort Benning, Georgia, waarna hij de studies aanvat in "Administrative Education" aan de University of South Carolina, waar hij het diploma behaald van Master of Education.

Generaal Scaparrotti heeft een heleboel decoraties en eervolle vermeldingen. Hij heeft de Defense Superior Service Medal, de Legion of Merit with three Oak Leaf Clusters, de Bronze Star with Oak Leaf Cluster, de Meritorious Service Medal with four Oak Leaf Clusters, de Army Commendation Medal with four Oak Leaf Clusters, de Army Achievement Medal, de Global War on Terrorism Expeditionary Medal, de Global War on Terrorism Service Medal, de Expert Infantryman Badge, de Master Parachutist Badge, de Ranger Tab en de Army Staff Identification Badge.

Van 2003 tot 2006 was Scaparrotti de 69ste comd van the United States Military Academy. Vanaf juni 2006 tot zijn benoeming als comd van de 82nd Airborne Division was hij de Director of Operations of the United States Central Command, een post met bevoegdheden over 25 landen met inbegrip van het Midden-Oosten. Generaal-majoor Scaparrotti nam het bevel op van de 82nd Airborne Division op 1 oktober 2008. Hij is gehuwd met Cindy Bateman, eveneens afkomstig uit Logan, Ohio, en zij hebben twee volwassen kinderen, Michael en Stephanie.


"Mike" Scaparrotti, huidig comd van de 82nd Airborne Division.

Free counter and web stats  

Copyright © JP Van Doorselaer 2009 | Alle rechten voorbehouden | Design: Athena Webdesign | Best bekijken met IE7 in 1024x768 | Contact